Jag är en av alla dem som kan gå vilse närsomhelst, om jag behagar

Skrivet 2012-09-28 Klockan 17:13:27

Överallt finns det skit. Överallt finns det ångest, smärta och tårar. Och jag är så otroligt tacksam för alla som alltid fummits för mig. Det är så lite, som kan göra så mycket. Utan de som verkligen stöttat mig genom det här hade jag tynat bort. Jag hade dött. Bokstavligen.
 
Jag vet inte vad som gör mig så otroligt känslosam just nu. Kanske för att jag läste Nenzys blogg och tårarma föll. Kanske för att jag saknar Oliver. Kanske för att jag har pms. Eller bara för att jag är så otroligt tacksam för att jag är en av dem som faktiskt står med huvud högt efter allt.
 
Vad det än är hörrni. Lova mig att kämpa. Hur ont det än gör så är det värt det. Om det kan göra något till det bättre, då är det värt all ångest i världen.
 
  


Finns det en så finns det flera

Skrivet 2012-09-26 Klockan 20:48:30

 
Jag sitter och gör massa saker samtidigt. Pratar med Oliver i telfon. Bloggar. Tittar på bonde sökr fru. Samt facebook chattar. Det är ju tur att man är kvinna i alla fall.
 
Imorgon ska jag ringa Ydreskolan angående min föreläsning. Jag hoppas verkligen på ett ja från dem. Jag vill så himla gärna genomföra det. Får försöka stå på mig och prata mig igenom det om det skulle strula. Ta fram bitchen inom mig. HÖHÖ.
 
I övrigt har jag bara en sak att tillägga denna kväll. Jag är så otroligt tacksam. Ha en fin kväll. Jag ska fortsätta mitt soffmys.


Möt Nenzy

Skrivet 2012-09-25 Klockan 06:54:27

 
Jag skulle vilja presentera en ny blogg för er. Nenzy hörde av sig till mig och berättade att hon precis börjat blogga om sin historia. Hon bär på ett tungt förflutet som innefattar sexuella övergrepp bland annat.
 
Jag ber samtliga ta och kika in på denna blogg. Läsningen är tung men riktigt, riktigt bra.
 
http://nenzys.blogg.se/


Dog jag av pannkakschocken?

Skrivet 2012-09-24 Klockan 20:57:39

Det senaste ni hörde från mig var att jag var dödsmätt. Hade varit ganska roligt om jag sprängts i tusen bitar och pannkaksdegen hade kladdat ner hela lägenheten och allt hade blivit äckligt..... Nej det hade det nog inte. Så jag säger.....
 
Det har varit lite dålig uppdatering från min del senaste dagarna. Jag har haft mycket omkring mig. Och så kom Oliver på spontanbesök. Rikitgt trevligt.
 
Jag skulle gärna vilja säga att mitt liv är sådär frihetspirrande som jag vill att det ska vara. Så är dock inte fallet.
Jag är inte klar. ÄN. Jag lever i ingenmansland och tangerar på den jävla gränsen hela tiden. Trött på att aldrig bli klar. Trött på att ödsla en massa tid på detta. Trött på att tiden bara går och ingenting händer. Trött på  att det ska vara så svårt att tycka om sig själv. På rikigt.
 
  


Oh dear

Skrivet 2012-09-20 Klockan 16:54:33

Har just ätit mig riktigt jävla hållkäftenmätt på pannkakor. Jag har dödat min stackars mage som kramapar. Gu så onödigt. Men det var ju så gott! Snart blir det övningskörning med far. Puss på er


Söker någon som vill ställa upp på en intervju

Skrivet 2012-09-20 Klockan 13:07:00

Intervjuerna är till för den skriftliga delen i projektarbetet, dvs rapporten. Söker både en drabbad/ som har varit drabbad, en förälder till en drabbad och en annan anhörig (vän,släkting, syskon, partner etc). Vill man vara anonym är det självklart okej. 
 
Hör av dig om du kan tänka dig att ställa upp! Maila mig på
 
viinterkatten@hotmail.com,  alt. facebook
 
Och nej mamma, tyvärr. Du får inte delta. Även om jag vet att du gärna skulle vilja. HOHOHOHO
 
 


Mitt projektarbete blir en föreläsning!

Skrivet 2012-09-20 Klockan 12:53:20

Så är det mina vänner. Det har varit lite oklart om jag får genomföra det, men nu har jag fått ja!. Känns jätteroligt. Föreläsningen kommer riktas mot högstadieelever och handla om min historia, hur jag blev frisk, hur man förändrar prcesser och felaktiga tankar i hjärnan.
 
Allt det som jag blivit lite av en expert på. Jag vill påverka dem som ännu inte är fast i skiten att inte gå den väg jag gick utan lära sig tycka om sig själva från början.
 
Jag kommer även att ha en föreläsning för allmänheten. Då måste ni komma och kolla hörrni! Jag kan inte lova att det kommer bli bra, Men jag gillar ju att snacka så det ska nog lösa sig!
 
 Förlåt Simon, men din tröja är hemma hos mig. Fett skön förövrigt!


Jag har en sak att berätta, igen!

Skrivet 2012-09-19 Klockan 16:21:09

Håll utkik här i bloggen imorgon så berättar jag om mitt nästa projekt!


Jag ser den gräddgula färgen, den moderna men diskreta.

Skrivet 2012-09-19 Klockan 09:39:00

Åh, allt har känts så meningslöst ett tag nu. Vad jag än har gjort har det kännts som att jag ändå aldrig kommer klara det. Oavsett om det har handlat om friheten, skolan eller det förbannadde körkortet.
 
Men vet ni vad? Jag har det så förbannat bra ändå. Jag har så mycket att vara tacksam över. Så mycket och så många som format mig till något bra. Jag har all anledning att vara glad.
 
Så här och nu bestämmer jag mig för att min depperiod är slut. Jag ska tända ljus när jag tycker att det blir för mörkt, ignorerar varenda dålig tanke som ännu vågar sig in i itt huvud och vara tacksam för allt jag har. 
 
En enda liten tanke är allt som krävs ibland. Ett val. Ganska häftigt är det ändå.
 


21.42

Skrivet 2012-09-18 Klockan 21:42:46

Jag har gått in i ett höstdepp. Trött på livet och less på det mesta.
 
Tack gode gud för att jag har fina vänner som finns och stöttar mig, peppar och vill mig väl. Tack för dans, vänner och skratt. Utan det skulle mitt liv vara ganska pissed off ärligt talat.
 
Förövrigt skickade Henke sms till mig förut. Han var galet peppad inför vårat gympass imorgon. Åh det ska bli så roligt!


Tacksam

Skrivet 2012-09-17 Klockan 21:49:09

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.115826-sebbe-visste-att-han-snart-skulle-do?ref=fb
 
Vi ska vara så otrolig tacksamma.
 
Jag ville bara meddela det.
 
Länkar på gammalt hedeligt vis då de vanliga länkarna aldrig fungerar i denna blogg.  


Det är okej att bryta ihop.

Skrivet 2012-09-14 Klockan 16:26:52

Det är till och med okej när man är nära friheten.
 
Idag hände det. Jag har nästan känt på mig att det skulle ske. Så kom allt upp till ytan i ett tårfyllt störtbölande ögonblick och jag kände mig som världens svagaste männsika. All frustration över att aldrig nå målet, att aldrig komma till friheten. Det bubblade över tillslut och jag insåg att det var så mycket mer som  tyngde mig just nu och att allt det tillsammans blev denna smörja.
 
Jag kom att tänka på J:s kloka ord i alla fina mail hon skickat. Ha tålamod Emma, och kom ihåg att varje dag är viktig!
Så jag gjorde det enda rätta. Jag gjorde Emma, och visade för mig själv att det egentligen inte är svårare än att resa sig upp var gång man faller. Jag gick till dansalarna och upplevde 1,5 timmas ren lycka med Susanne i fronten.
Jag tänker på hur många gånger dansen faktiskt hjälpt mig. Hur den får mig att hitta glädjen igen. Varenda förbannade gång jag är ledsen så hjälper den. Det är svårt att beskriva det lugn och den lycka jag känner när jag går in i de salarna.
 
Jag tänker att jag ändå är väldigt lyckligt lottad. Förjag har verktyg att klara av alla motgångar. Och jag har vägar att gå som gör mig så mycket gladare och starkare. På något vänster så känns allting väldigt värt det. Tumblr_m8lxt2mqna1r8rsz7o1_500_large
 
 
 
 
 


21.00

Skrivet 2012-09-13 Klockan 21:00:18

Hej vänner.
Jag lever och mår bra:) Ihopkrupen i mitt soffhörn som vanligt såhär på kvällen. Känner mig trött och sliten efter en hård vecka med massa plugg, dans och övningskörning. Vill bara ha det där förbannade körkortet nu. Är lite småless på mitt ordna-upp-precis-allting-år. Det är tur att jag har dansen så att jag får gå och vara lycklig och skratta tills jag får magknip. Jag behöver det så jävla hårt.
 
Imorgon kommer Oliver hit och livar upp min tillvaro. Ska bli så skönt att träffa honom. Vi ska på tacokväll hos herr Mac med lite trevligt folk. Ska bli en bra bra helg på många sätt.


Vi är änglar med blickarna högt i det blå. Vi är dom som förlorar men jublar ändå.

Skrivet 2012-09-11 Klockan 21:13:00

Det är svårt att sätta ord på sina känslor. Och just ikväll vet jag inte alls hur jag formulera mig så att jag förstår. Jag låter därför Herr Winnerbäck få sätta ord på det jag känner
 
Vi är gårdagens kärlek och stora i orden
som vaknar med skräck och panik  under borden

Vi är dom som vill härja som vinnande hjältar
Vi kan om vi vill men vi kräver  support
Vi är lördagens änglar och söndagens knott
Vi är dom som förbannar det gråa i grått
 
Vi har solen i ögonen
Och spilld mjölk överallt
Det stinker av gammalt groll
men vi har  skuggorna bakom oss trots allt
 
Jag vill vara starkare. Jag vill kunna lita på mitt eget omdöme och inte behöva bekräftelse från dem som står mig nära att jag duger och är bra. Jag vill ha styrkan inom mig, inte få den boostad från omvärlden när jag behöver den. Jag vet att den finns, jag vet att jag kan. Och jag vill inte låta dem jag tycker mest om bära upp mig. Jag vill inte betynga er med mina problem.
 
Jag önskar att det vore lätt.
 


What is hip?

Skrivet 2012-09-10 Klockan 16:14:00

Jag har haft en grym dag hittils. Pluggat massa körkortsteori och varit duktig. Sen mötte jag upp Ana på en lunch och hade gamlagoaminnen-snack med min kära granne. Riktigt trevligt var det. Nu sitter jag och väntar på Henke. Vi ska till gymmet och biffa till oss och spänna oss i spegeln. I alla fall han. Jag kommer inte syna mina biceps i spegeln och se sådär löjligt nöjd ut som bara han kan göra. Nåja, trevligt ska bli.
 
Förövrigt så käkade jag gröt med varma hallon och kokos till frukost häromdagen. HAVREGRYNSGRÖT. Pappa skulle trillat av stolen om han såg mig, Han skulle suttit där med sitt pojkleende och tittat på mig sådär jättenöjd och sagt: Va var det jag sa!? Tur att han inget vet.... 
 


Härliga söndag!

Skrivet 2012-09-09 Klockan 21:07:45


Jisses vilken skön dag jag har haft. Söndagar är ju ganska fantastiska. Hem till mamma och pappa och äta gratis. Skogsprommenad och leta kantareller som inte fanns. Pussa på lillebror och lyssna på Queen så högtalarna spräcks i bilen.
 
Ikväll är det soffläge som gäller. Jag är fortfarande lite sliten efter förra veckans förkylning. Ser på tv, myser- och är allmänt nöjd med tillvaron. Tacksam känner jag mig. Tacksam för allt jag får uppleva och känna.  Tacksam för alla fina männsikor jag har runt omkring mig. Och för att jag mår bra.
 
Fint är livet. Och vi ska vara tacksamma för allt vi får uppleva.
 
 


10.17

Skrivet 2012-09-09 Klockan 10:17:45

Idag blir en sån där perfekt söndag. Ska hem till mamma och pappa och laga mat och gå skogsprommenad. Tror det var flera månader sedan jag var där. Konstigt.

Ha en fin söndag!


Oh daddy dear you know you're still number one

Skrivet 2012-09-08 Klockan 11:16:32

Hej! Och tusen tack för alla fina mail och meddelanden som har gett mig så mycket pepp. Ibland undrar jag vad jag skulle göra utan er.
 
Och nej, jag är absolut inte påväg ner i skiten igen. Jag står och vinglar på gränsen till friheten och det gör mig så frustrerad. Jag vill bara vara där nu. Helst igår. Jag saknar det fantastiska tålamodet som tycks behövas.
 
 Nog om det. Igår hade jag och David guldstund. Han kom hit och så hade vi fredagsmys med kex, ost och cider. Vi håller på att palerna en resa nu i höst också. En långhelg i Umeå hos herr Fransson som lär sig laga gastronomisk mat på universitetet. Ska också försöka passa på att träffa saknade mhe-tjejer som bor alldeles för långt bort. Hör av er ni som känner er träffade! -Jag saknar er!
 
Frågan är varför merparten av dem jag lärt känna där kommer från Norrland? Är det slumpen eller är norrlänningar ovanligt trevliga?
 
Jag tackar i alla fall min kära bror för en trevlig kväll.
 
Stackars hon som aldrig fryser och alltid får vad hon vill ha

Skrivet 2012-09-06 Klockan 13:25:59

För helvete Emma! Skärp dig! Vi vet båda att du kan. Till och med han vet att du kan. Så varför tvivlar du?
 
Du har så oförskämt lite kvar. Så sjukligt minimala mängder av denna sjukdom. Så tappa inte fokus! SLAPPNA.INTE.AV.
 
Du har inget val. Jag tvingar dig. Han ska ut till 100%. Och nu är det du som ser till att det blir så också. Det är inte längre en fråga om att längta och hoppas. Det handlar om att göra, agera. Och det nu.
 
Jag vet vad du vill. Att få hålla den stora frihetsfesten. Så för helvete Emma gör det. Gör det nu. Och vinn.
 


Herr Carlsson.

Skrivet 2012-09-04 Klockan 19:54:00

Ringde kära Göran imorse. Saknar honom känner jag. Det sägs ju att alla guru, en livscoach som hjälper en i livets alla bra och dåliga stunder.
 
Göran är min guru. Han har verkligen lärt mig allt jag kan. Och vad många av er kanske inte vet - han har lärt mig så mycket mer än bara hur man bemästrar felaktiga tankar.
Den gubben vet. och han har en förmåga att ge mig så mycket insikter. Så mycket viktigt.
 
Det fina är att han har sagt att han vill ha kvar kontakten med mig även efter detta. Han har sagt att det enda sättet han vill bli av med mig på är som patient.
 
Har vi en konstig relation jag och min terapeut?
Lite konstigt. Ganska trevligt.
 


Det finns inget hopp för den här mänskligheten

Skrivet 2012-09-03 Klockan 20:42:00

Jag blir så less. Mötte en gammal förbild som varit frisk från sina ätstörningar i 15år. Hon var en sån där som jag alltid såg upp till som sjuk. En sån som jag alltid önskade att jag var. Jag skulle bli lika frisk och glad en dag.
 
Det var med en stor klump i magen jag fick inse att så inte var fallet längre. Det var inte friskt någonstans. Det var magert, benigt och tomt på energi. Det var döda blickar. Och det gjorde mig så ledsen.
 
Vad fan händer hörrni ni? Är det bara jag som är lite sugen på det här med frihet? Varför drabbas varenda jävel av återfall. Jag fattar verkligen ingenting hörrnini.
 
Ringde Han. Fick ur mig all skit. Sa hur förtvivlad jag var. Sa att tänk om det inte ens går att bli fri!?!?!?!  Han sa Jo Emma. Det går.
 Berätta hur du gör

Skrivet 2012-09-03 Klockan 10:19:02

Hej. Idag är min hals inte av denna värld. Bränner gör det. Ont gör det. 
 
Sitter och gör en personresearch på journalistiken. Sjukt vad mycket information man kan få tag på som ändå är offentlig. Vi pratar liksom om studieskulder, personnummer, kronofogden, gymnasiebetyg, bilinnehav, äktenskap, osv.osv.osv. Pritlav är visst bara att drömma om märker jag.
 
Så nu vet ni det. Annars mår jag ändå ganska bra. En brieost och lite närhet vore fint. I övrigt är jag ganska nöjd med tillvaron faktiskt.


17.13

Skrivet 2012-09-02 Klockan 17:13:13

Jag dör känslodöden. Bokstavligen. Innifrån och ut. Tack för nu. Återkommer. 


The river

Skrivet 2012-09-01 Klockan 22:57:26

Åh. Mår sådär oförskämt bra. Sjukligt nöjd med tillvaron. Undrar ibland när nästa svacka ska komma. Tänker att jag inte borde oroa mig så mycket för allting. Inte längta eller fasa för det som kan hända. Jag måste leva och vara mer här óch nu. Och göra det bästa av varje jävla sekund jag har kvar. Man vet aldrig vad som kan hända. Man måste vara tacksam. Varje dag. Alltid.
 
Och efter detta djupa, klysiga och halvflummiga stycke kan jag meddela att jag är i skåne och går på marknad, äter mörk choklad, går i skogen och umgås med bästa Oliver. Livet är förbannat bra ändå. 
 
 


RSS 2.0