Allt vänder om igen.

Skrivet 2012-08-31 Klockan 16:24:14

Har haft en tyngre period i någon vecka. Men detta moment igår måste varit vändningen. Nu är jag glad. och känner mig vacker. peecis så som det ska vara. Sitter på världens minsta tåg mot skåne. Vi hörs!
Moment

Skrivet 2012-08-30 Klockan 13:41:27

Jag hade ett sånt där moment nyss. Jag gick förbi en person som tittade på mig med sånna där varma ögon och log. Hon tittade på mig och jag visste sen innan att hon kände till mina tidigare ätstörningar och min blogg. Och då blir jag sådär riktigt jävla stolt. För jag ser att hon ser min förändring. Jag känner mig sådär strak, frisk och hälsosam. Jag känner att jag är stolt över att kunna visa vem jag har blivit.
 
Att jag faktiskt kan gå rakryggad, med huvudet och känna mig riktigt jävla stolt när hon ler sådär emot mig. Fint är det. Fina stunder.
 


Söndermarken

Skrivet 2012-08-29 Klockan 19:49:23


Cirka 2 min efter att förra inlägget publicerades kom en 4årig liten kille in i väntrummet på avdelningen och satte sig och väntade på sin terapeut. Det är fan skrämmande. Mörkrädd blir jag........
 
Nog om det. Jag har ju börjat dansa igen efter sommaren. Helt underbart är det. Jag mer eller mindre bor i danssalarna. Jag känner att det är vad som får mig att orka genomföra detta ordna-upp-precis-allting-år. Jag ska få ordning på mina gymnasiebetyg, ta körkort, avsluta behandlingen... you name it.
 
På fredag åker jag och hälsar på Oliver i den där hålan i Skåne! Fy vad jag har saknat honom....
 

 


på psyket

Skrivet 2012-08-27 Klockan 09:52:07

godmorgon. sitter på en sån där landstingsdriven ätstörningsenhet. väntar på ett santal med en man som dealar med vuxenpsyk så att jag får fler dagar i mora... jag gillar honom. han förstår vad jag vill och gör allt han kan eftersom mhe bevisligen är det enda som hjälpt mig.
 
men dessa miljöer. så mycket känslor, så mycket minnen. det är likadant varenda gång jag går in i en sjukhuskorridor eller psykavdelning. det knyter sig i magen. två minimala tjejer med spökansikten har stirrat ut mig också. Och jag tänker att jag måste haft sån himla tur som fått uppleva något annat än vita milslånga korridorer och stängda dörrar...


En kärleksförklaring till Linn

Skrivet 2012-08-26 Klockan 20:50:00

Jag vill presentera er för Linn- den coolaste 14-åring jag känner!
 
Jag har ju hävdat att mitt sätt att bemästra felaktiga tankar inte bara gäller ätstörningar. Jag har hela tiden trott att agerandet är detsamma, oavsett vad för tankar man har. Det handlar om att få bort tokiga tankar. Min fina vän linn är beviset på att det stämmer.
 
Hon har tagit sina egna hjärnspöken, gett den jäveln - och gjort en Emma, precis som jag sa till henne. Jag är så otroligt stolt över henne! För skjutton. Hon är 14 bast! När jag var fjorton visste jag inte ens vad hjärnspöken var, än mindre hur man bemästrade dem...
 
För ett tag sen fick jag ett mail från henne som gjorde lillhjärtat där inne alldeles varmt.... 
 • Du anar inte.... Såhär bra har jag aldrig mått nån dag innan skolan börjat efter ett sommarlov, vet inte varför?! Tror det är för att jag vill få bort den där lille jäveln på axeln som säger att jag inte kommer klara det! För jag VET att jag klarar mer än jag tror heart innerst inne kännst det jävligt skönt men mitt lite mer yttre säger att det är en känsla jag inte får uppleva!

  Därför har jag bestämt mig att skala bort de där yttre onda känslorna och ta fram dem innersta som vet vad som är rätt! Oavsett vad!! Jag har bestämt mig att ta tag i att få bort den där lille jäveln på axeln genom att  umgås mer med mina närmaste vänner! Göra saker med dem jag egentligen inte vågar men som jag så gärna vill :Dgrin åka buss in till stan å ta en fika och shoppa loss!! ;D

  Klara av de där två jävla veckorna av prao! Som jag så gärna vill uppleva på bästa jävla sätt :)smile känna den där pirriga känslan imagen som säger att: Linn du klarade dethär, känner du inte hur bra det känns!! Det är just det jag vill uppleva, trots att jag inte vågar, och det är det som får mig att fortsätta!!! Och tack vare att jag vet att du finns här vid min sida, gör allt så mkt enklare :Dgrin heartheart 

   

  Det senaste mailet från henne avslutades såhär:


   Men nu i efterhand är jag fett stolt att jag gjorde det, och att vi hade så jävla kul heart

  För vet du vad Jag gjorde ???

  JAG GJORDE EN EMMA heartheartheart

Jag är stolt över dig hjärtat!
 
 
 


Bohemian Rhapsody

Skrivet 2012-08-26 Klockan 19:10:40

 
 
Hej. Har varit på en helt underbar kusinträff in Oskarshamn. Mått fint. Ikväll brottas jag med tankarna.
 
En klok människa som betyder väldigt mycket sa precis till mig att det är okej att känna sig svag. Att det inte är något nederlag. Han/Hon fick mig att tro. Gav mig energi och fick mig att inse vad jag faktiskt klarat av, istället för att se till det lilla jag har kvar.
 
Personen sa att jag var stark, fast jag kände mig svag. Och jag vågar nu tro att det stämmer.
 
Jag saknar känslan av att vara sådär riktigt jävla idiotlycklig.
 
 


En Onsdag

Skrivet 2012-08-22 Klockan 16:32:00

Idag är jag totalomvänd. Mår superbra. Lever på gränsen till den fantastiska friheten. NJUTER.
 
Träffade en gammal vän idag. En sån där som jag lärde känna som 4-åring när jag åkte pulka hemma i backarna. Mycket trevligt var det. Vi åt lunch och pratade om gamla goda orienteringstider.
 
Jag har även pluggat körkortsteori och övningskört. Det är helt sjukt att jag tar tag i mitt liv. Helt fantastiskt. Blir förvånad själv....
 
 
 


Ta dina minnen och försvinn ur mitt liv.

Skrivet 2012-08-21 Klockan 22:12:00

Det har varit en sån tung dag. Min frihet har verkligen satts på prov och jag har haft tankar jag nästan glömt bort existerade.
Det är som att den jäveln har gjort sin största och förhoppningsvis sista dödsryckning för att se om jag på något plan går att rubba.

Han vill tränga sig in i varenda litet skrymsle av min kropp .Han vill tillbaka och ta kontroll över mig igen.

Men jag vägrar. Jag har smakat på friheten och jag vet vad jag klarar av. Hur jävla kämpig dagen än har varit är det värt det. Jag har alltid tvivlat på min förmåga att klara av det här. Men när den dagen kom då jag verkligen vågade tro på mig själv och vara hundra säker på att jag kan fixa det - sen den dagen har jag varit orubblig.

Jag önskar att det bara är en tidsfråga innan han förstår det också.


periodare

Skrivet 2012-08-21 Klockan 11:26:37

Håller på att föräta mig på keso.
 
För mig ska allting alltid vara så svart eller vitt. Nu har jag fått en dille på keso igen- vilket resulterar i att jag äter det till allt. JÄMT. Varenda jävla måltid kryddas med högar av denna röra.
En femhundring (stora burken som förklaring till alla som inte fattar det- typ pappa) är tom på två dagar. Det är bara en tidsfråga innan lukten av smörjan gör mig illamående.
 
Jag har förövrigt tagit tag i mitt liv. Mamma skrev en gigantisk lapp i punktform och skällde ut mig efter noter. Sen hade jag inte så mycket till val. ¨Så nu har jag skrivit cv, sökt jobb, fixat och trixat med samtal och tackkort. Idag ska jag skriva in mig på körskolan. Kan ni tänka er? Jag är fan förvånad själv.
 
 
 
 
 
 


Sömnlös

Skrivet 2012-08-20 Klockan 23:06:33

Så jävla mycket tankar. Så jävla mycket känslor. Vill sova. Men kan inte slappna av. Fan jag har i princip tagit mig ur 6 år av ätstörningar. Jag kan klara av vad som helst! Men lik förbannat känner man sig lika svag varje gång man blir överraskad.
Mår illa. Längtar efter lugn. Åter rinner tårarna.
När ska denna blödiga period ta slut? Varför finns det inget stopp?


Mardrömmar

Skrivet 2012-08-20 Klockan 17:13:02

En hand över min
En obehaglig väntan, i vägen för din
men jag har mina skäl
Jag låter saker rinna ut så jag slipper ta farväl
 

Och jag drömmer drömmar om att alla försvinner
En efter en,
min äldsta bror och min bästa vän
och alla dem som jag
inte har än
 


Bara dem som bländats av ljuset kan se hur bra vi mår

Skrivet 2012-08-20 Klockan 11:48:00

Känner frihetspirret. Undrar hur jag hamnade här?
Väntar. Längtar. Och inser att livet just nu är ganska fint. Naturligt och väldigt oglamoröst. Precis så som friheten bevisligen är. Men jävligt friskt. Och hundra gånger vackrare än livet utanför.


Vem fan har snott min ost?

Skrivet 2012-08-19 Klockan 20:08:16

Idag var det kaos på jobbet. Jag dog varmköksdöden, bokstavligen.
Har en sån hatkärlek till jobbet ibland. När det är stora strider och hjärtat pumpar i 180 är det inte så jävla roligt. Men ändå. Vi har brutalt roligt emellanåt också.
 
Någon har tagit min ost också. Min Brieost. Det suger. Brie är ju så himla gott. Nu kan jag inte äta det varje dag längre, fast jag egentligen skulle vilja. Den stora frågan idag är om brie är godast med eller utan salt... kan inte riktigt komma fram till något vettigt svar. Det enda jag vet är att ost blir jävligt äckligt om man häller på för mycket salt. Så det tänker jag undvika.
 
  Det blir soffläge och tankarna på annat håll här ikväll.
 


Det var inte bättre förr men det ska bli bättre framöver. Någonstans har man i alla fall kommit och man vet vad man behöver.

Skrivet 2012-08-18 Klockan 17:58:13

Hej.
Sitter här i soffan och funderar på sånt där viktigt. Oliver är på väg. Imorgon åker han. Så ikväll blir det avskedsfika. Buhuuuuuuuuu:(
Lyssnar även på Herr Winnerbäck och får mersmak. Den mannen kan han...
 
 


01.39

Skrivet 2012-08-18 Klockan 01:39:39

Glad.Ledsen.Glad.Ledsen.Glad.Ledsen.

Det är verkligen livet som händer. Med allt vad det innebär...


Fredag

Skrivet 2012-08-17 Klockan 09:30:29

 
         Hej å hå!
Dagen börjar i soffläge med myskläder och masterfrukost.
Snart blir det massa jobb.
 
 


Med ena foten utanför

Skrivet 2012-08-16 Klockan 23:47:00

Kanske ska lägga alla tankar och tvivel åt sidan och gå och lägga mig. Det brukar ju bli bäst så.


23.26

Skrivet 2012-08-16 Klockan 23:26:20

Lyckad kväll. Trevligt folk och god mat. Mycket skratt, mycket lycka. Nu bjuder på bildregn från stockholm så här på kvällen. Imorgon blir det massa jobb. Pusshej.
 
 
 


10 jeans rikare

Skrivet 2012-08-16 Klockan 16:09:28

Hemma. Tårarna föll idag igen. Vad fan lider jag av? Lyckan över att vara nästan fri är total. Det slutar aldrig rinna!
Nu ska jag hopp in i duschen. Sen fix och iväg på avskedsfest för en klasskompis som ska ut och resa.
 
För övrigt måste ni läsa intevjun om Jennifer i Solo som är ute i butik nu. Fick del av hennes garderob igår. Sånt som hon inte hade användning för längre. Blev bla 10 jeans rikare. Helt stört! Helt galet. Ganska underbart.  
 


Guldstund!

Skrivet 2012-08-16 Klockan 09:30:19

 


Tåg

Skrivet 2012-08-13 Klockan 08:57:09

godmorgon. Minns inte när jag senast frivilligt gick upp så här jävla tidigt. Sitter på ett tåg mot stockholm. SKA BLI SÅ JÄVLA SKÖNT ATT VARA LEDIG.
 
Packade väskjäveln igår igen. Gillar att resa men hatar att packa. Dock roligt att åka någon annanstans än till Mora.
 
That´s it for now. Vi hörs av när jag har något vettigt att komma med.
 


slipping through my fingers

Skrivet 2012-08-12 Klockan 22:19:13

Vad fan lider jag av? Jag har blivit världens blödigaste människa. Tårarna rinner igen. Jag gråter fan jämt nu. Varesig jag är glad eller ledsen.
 
Ikväll gråter jag för att världens bästa Oliver ska flytta till Skåne om en vecka. För att han är en av de bästa vänner jag haft och för att jag tycker läskigt mycket om honom. För att jag kommer sakna att ha någon nära att bolla alla konstiga ideér med. Och för att han verkligen lyssnar´och förstår. På riktigt. Åh:( Livet är inte lätt hörrni. Helt plötsligt kommer allting ikapp mig. Och jag känner saker och känslor jag inte kännt på så länge.
 
Det är inte det att jag inte unnar dig att åka. Jag vet att du kommer trivas och göra det du verkligen tycker om. Jag är bara lite egoistisk och tänker på mig själv och på hur mycket jag kommer sakna dig.
 
´Det är såhär det blir hörrni. Först är man jättesjuk och gråter för att man ätit ett äpple. Sen blir man frisk och nästan fri - och gråter för att en nära vän flyttar. Äpplet skiter man i. Äpplet har ingen som helst jävla betydelse längre. Lika mycket tårar. Mycket friskare.
 
Vad fan svamlar jag om? Nu ska jag packa. Sen sova. Hejdå
 
 
 
 
 
 


Det är ganska fint att leva

Skrivet 2012-08-10 Klockan 17:34:33Det är nära nu

Skrivet 2012-08-10 Klockan 17:33:21

Det är med skräckblandad förtjusning jag skriver detta inlägg till er. För jag har en sak att berätta. Antingen har jag tagit lite för många lyckopiller, eller också är friheten så nära att numera kan nudda vid den. Jag föredrar att tro på det sistnämnda.

 

 Och Idag föll tårarna mina kära. Glädjetårar som rann nerför mina kinder och fick mig att känna ett lyckorus jag aldrig tidigare upplevt.

 

Jag har längtat och drömt om friheten i 6år nu. Jag har väntat, kämpat, önskat, hoppats att jag någon gång skulle få uppleva denna dag.

Och när jag nu med intorkade tårar i ansiktet skriver detta inser jag att det inte längre är en fråga om IFALL det kommer hända. Det handlar om TID. En relativt kort tid om man jämför med hur många år jag ägnat åt denna sjukdom.

 

Under alla dessa år har fantasierna fått friheten att vara omänskligt fantastisk. Där man når största möjliga tillstånd av lycka, där ingen ångest, inga tårar och ingen oro finns. Där är friheten.

 

Idag har jag insett att det inte är så. Friheten är inget fantastiskt tillstånd. Det är ett alldeles mänskligt tillstånd, och snarare en känsla. En känsla över att inte längre vara styrd av de felaktiga tankar jag så länge trott var sanna. Det handlar om att ha skitdagar, och helst vilja lägga sig ner och dra täcket över huvudet. Men det handlar också om att inte klandra sin kropp i sådanna lägen. Det handlar om att inte ta ut den frustration eller sorg man känner på sig själv genom att tycka att man är ful, eller äter ”för mycket”.

 

Att vara fri handlar dock om att till 100% ha lämnat sina tidigare ätstörningar bakom sig. Och just nu är det bara millimeter ifrån att jag står med båda fötterna på rätt sida.

 

Det får vara lite läskigt. För till största delen är det bara spännande. När jag satt ute och tittade på svartån, och tårarna föll tänkte jag på alla tunga stunder då jag helst av allt velat ge upp. Jag tänkte på alla stunder jag kämpat, tvivlat och visat den jäveln att jag är starkare.

Jag kände då och där att all smärta jag någonsin känt har varit värt det. Allt slit har varit av en anledning, Att nå friheten. Och mycket snart är jag där. Och då kommer jag att gå rakryggad ur en process som jag äntligen lämnat bakom mig. Då kommer jag att vara stark. Och då kommer jag alltid tacka mig själv för att jag aldrig gav upp.

 

Den dagen ska jag ordna den största jävla frihetsfesten som någonsin funnits. Då jävlar ska jag bjuda hela världen på vin!Nu kör vi igen!

Skrivet 2012-08-10 Klockan 17:26:59

Hej. Och förlåt. Återigen har jag lämnat bloggen tom utan varesig inlägg eller förklaring.
Det har egentligen bara berott på frånvaron av internetuppkoppling här i lägenheten samt att jag jobbar som en tok. Men nu sitter jag här och fint tittar på mitt nya 4G-modem  som kan vara det snyggaste jag någonsin sett. Eller kanske inte.Mycket har hänt, mycket händer och nu blir det åter flitig uppdatering.
 
Till dagens huvudfråga- hur går min kamp mot friheten?
Svar: Fett bra.
 
För mer info kommer ett masterinlägg om mina senaste bravader om cirkus två minuter. Puss på er.
 
 
 


Om vi ska vara allvarliga en stund då

Skrivet 2012-08-01 Klockan 16:09:56

Som ni vet har det varit tungt ett tag nu. Men faktum är ändå att mår otroligt bra vad gäller min titdigare ätstörningar. Jag är så läskigt nära friheten nu. Och ja, det skrämmer mig. Det är med skräckblanadad förtjusning som jag lämnar Mora tidigt imorgon för att jobba på det allra sista steget - att hamna med båda fötterna på den rätta sidan. Att bli en ferrari. Att bli fri.
 
Jag har drömt om friheten i 6år nu. Och nu är jag snart, snart där. Så otroligt läskigt. Så fantastiskt underbart.
Jag ville bara att ni skulle veta det.
 
 
Och vad gäller min senaste dipp hade inget alls att göra med sjukdomen.
Det första som hände var att en nära vän till mig berätta om något väldigt jobbigt som han/hon måste gå igenom nu. Jag led med min vän, pratade och försökte förstå varför det finns så mycket skit överallt. Jag hatade att se denne person ledsen då han/hon är någon som jag tycker väldigt mycket.
 
Det andra som hände var att det av olika orsaker tog slut med Emil. Jag vill verkligen inte gå in på detaljer här. Det enda jag vill säga är att vi inte alls är osams - han kommer alltid vara min bästa vän- och att vartenda ord som jag skrivit om honom här i bloggen har varit sann. Det har kommit rakt ur hjärtat ocvh jag har menat vatenda ord.
 
Det tredje som hände var att jag till följd av allt detta fick magknip, natt efter natt som jag låg sömnlös, förtvivlan, tårar....
 
Allt blev lite för mycket för mig. Men det har lugnat ner sig. Jag har åter funnit lugnet på den plats jag älskar mest i den här världen.
 
Jag vill bara tacka alla er som tror på mig och som troget fortsätter läsa denna blogg för att se mig gå i mål med flaggan i topp. Det är nära nu.
 
 
 
 


I brist på annat

Skrivet 2012-08-01 Klockan 15:54:40

 Igår hade jag och Monika jätteroligt. Eftersom att vi inte hade något bättre för oss och för att vi är så otroligt lättroade underhöll vi oss själva med dalahästar, cykelhjälmar samt en iphone.
 
Hoppas inte bilderna läcker ut till Herr Carlsson på övervåningen. Då kommer han slå ihjäl oss. Eller något liknande i alla fall.
 


RSS 2.0